Deze website is een initiatief van unizo

Hands on Design Design museum Gent

Gent is van 19 november 2016 tot 5 maart 2017 helemaal Hands on Design.

Ambacht leek tot voor kort een oud, beladen woord, maar is vandaag overal. Nieuwe machines en technologieën maken handwerk opnieuw economisch rendabel. Door het creatief gebruik van deze nieuwe mogelijkheden, krijgt handwerk nieuwe verschijningsvormen. Dat zorgt er ook voor dat meerdere startende designstudio’s hun eigen ontwerp zelf uitvoeren. En die handmade slaat aan. Eén van de redenen is ongetwijfeld de virtuele wereld die mensen doet snakken naar echte, tastbare producten. Objecten met een duidelijke maker en een duidelijk verhaal.

Het nieuwe economische potentieel is curator Johan Valcke niet ontgaan. 'Hands on Design' brengt makers, designers en bedrijven samen om nieuwe producten te creëren die de meerwaarde en de gevoelswaarde van dat gewaardeerde handwerk in zich hebben. Benieuwd naar de chemie tussen designer, maker en bedrijven? Ontdek het dit najaar in Design museum Gent. Maker City maakt deel uit van het openingsweekend van Hands on Design.

Meer info op www.designmuseumgent.be

Adres: 
Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent
België

Ontdek ook de andere locaties

Guerrilla Make Street

Makers tonen hun skills op openbare plaatsen in het centrum van de stad. Het publiek wordt uitgenodigd de werf te betreden en het maakproces mee te volgen.

Market of Futures (Oude Vismijn)

De Market of Futures is een totaalbeleving met focus op de toekomst van maken. Als bezoeker maak je op een actieve manier kennis met Belgische Makers, hun producten en verhalen.

Ateliers en Pop-ups in Gent

Makers en nieuwe maakplekken openen de deuren en verrassen je met hun skills. Je ontdekt er ook gastmakers die met Gentse makers in co-creatie gaan.