Deze website is een initiatief van unizo

EDELPLAST

Kabelafval, een onderdeel van e-waste, is een snelgroeiend probleem binnen onze wegwerpmaatschappij. De plastic omhulsels van kabels zijn moeilijk te recycleren en worden daardoor nagenoeg niet gerecycleerd.

Billie Van Nieuwenhuyzen onderzocht de mogelijkheden om dit laagwaardig plastic te veredelen tot een waardevol materiaal, EDELPLAST. Door middel van traditionele weeftechnieken en een aaneenschakeling van zelf gemodificeerde technieken creëerde ze een kleurrijk materiaal met gedetailleerde patronen. De patronen variëren van grafische landschappen, waarin de digitale oorsprong van het materiaal nog zichtbaar is, tot patronen die doen denken aan keramiek of marmer. Op die manier tast ze de grenzen af van 'wanneer iets edel kan zijn'. EDELPLAST leent zich nu tot een unieke juwelencollectie maar zal in de toekomst ook de basis vormen voor functionele objecten.

Tijdens Maker City toont Billie het maakproces, van het ruwe materiaal tot de afgewerkte sieraden, en de artistieke aanzet tot andere objecten. Je kan haar bezoeken bij In De Ruimte

Locatie op Maker City
In De Ruimte
Franse Vaart 28
9000 Gent
Bedrijfsgegevens: 
Billie Van Nieuwenhuyzen
EDELPLAST
Biest 5
9040 Gent
0494468675

Meer makers op deze locatie

 
Meubelontwerper/creator
 
Instrumentenbouwer
 
Houtcollectief
 
Grafische vormgeving, illustratie & zeefdrukatelier
 
fooddesign
 
Illustrator, ontwerper-meubelmaker
 
Micro-landscaper
 
Ateliers