Deze website is een initiatief van unizo

Elise Geers

Elise Geers vervaardigt ambachtelijke juwelen in edele metalen al dan niet met natuurlijke edelstenen. Haar juwelen worden handgemaakt in gelimiteerde oplages met de nodige zorg en precisie. Hierdoor kan zij garant staan voor duurzame stukken.

De juweelontwerpen van Elise bestaan uit het secuur plaatsen van lijnen en vlaktes. Hiermee herleidt ze haar juwelen tot enkele kernbewegingen. Door middel van een subtiele, poëtische of krachtige vorm doorsnijden haar juwelen het lichaam. Ze reiken verder of vertalen de onmogelijkheid hiervan.

Haar beeldtaal fundeert zich steevast op een dualiteit tussen lichtheid en zwaarte en het concept van ‘‘een eeuwig reiken’’. Een zoektocht die geworteld is in het verlies van haar ouders op jonge leeftijd. Haar levensverhaal, haar conceptuele achtergrond in de beeldende kunsten en haar technische vaardigheden resulteren in een collectie krachtige hedendaagse juwelen.

Al haar juwelen worden vervaardigd in haar galerij E juweelier te Gent waar u ook het werk van andere ontwerpers kunt kopen.

Locatie op Maker City
Holy Food Market
Ottogracht 2
9000 Gent
Bedrijfsgegevens: 
Elise Geers
Elise Geers
Kortrijksepoortstraat 65
9000 Gent
093355526

Meer makers op deze locatie

 
Textielontwerpster
 
Papierschepper
 
Designer lederwaren
 
Textielkunstenaar
 
 
De eerste food market in België
 
Ontwerper van vulpennen, muskaatnoot- en pepermolens
 
Meubeldesigner - meubelmaker - graphic designer
 
Meubelmaker
 
Letterpress drukker & grafisch ontwerper
 
Brugs Makerscollectief
 
Mocktologist
 
Interieur design