Deze website is een initiatief van unizo

Ingrid Adriaenssens

Ingrid Adriaenssens

Ingrid Adriaenssens is edelsmid. Vanuit haar tekeningen ontwerpt en maakt ze met vuur en gloed unieke en tijdloze juwelen en objecten. Ze maakt daarbij gebruik van het aloude ambacht van smeden en gieten. Een blijvende nieuwsgierigheid naar maakprocessen in combinatie met esthetiek geven haar werk  een grote persoonlijkheid.  

Vakmanschap is een leidraad in het werk van Ingrid. Ze gebruikt traditionele en eigentijdse technieken. Met een eigen vormentaal tekent ze als het ware met metaal. Zo combineert ze verschillende materialen: de fijnheid van goud,  het eerlijke van zilver, het rijke van edelstenen en de warmte van natuurlijke materialen. De diepe kleuren van email geven haar werk een grote authenticiteit. Edelsmeedkunst studeerde ze aan de Koninklijke Academie van Antwerpen. Specialisatie emailleren aan Art et Metier Brussel. 

Op Maker City kan je haar aan het werk zien in het atelier in de Kammerstraat. Daar presenteert ze een vaste collectie, maar ook speciale wensen en gevoelens kunnen in een juweel worden omgezet. Tijdens Maker City heeft ze ook graficus Vladimir Ivaneanu te gast in haar atelier.

Locatie op Maker City
Ingrid Adriaenssens
Kammerstraat 11
9000 Gent
Bedrijfsgegevens: 
Ingrid Adriaenssens
Ingrid Adriaenssens
Kammerstraat 11
9000 Gent
0475646760

Meer makers op deze locatie

 
Graficus