Deze website is een initiatief van unizo

Lore Langendries

Lore Langendries

Lore Langendries maakt hedendaagse sieraden en objecten. In 2010 behaalde ze haar Master in de beeldende kunsten, waarna ze doctoreerde.

Haar interesses omvatten de interactie tussen ambacht en industrie, tussen het unieke en het seriële met een bijzondere aandacht voor het tactiele en het fysieke van ieder artefact, materiaalgedragingen, (re)productie, digitale technologie en Lore’s eigen subjectieve en intuïtieve rol als maker. In haar werk staan geometrische vormen centraal en focust ze op de essentie en schoonheid van verschillende materialen in hun meest elementaire vorm. 

Met ‘HUNACTURING WEARABLE OBJECTS’ zocht ze naar een specifiek vervaardigingsproces om binnen een industriële context artefacten een tactieler en uniek karakter te geven. Daarbij worden de reproduceerbaarheid van machinale bewerking, een grote fysieke betrokkenheid van de maker en een natuurlijk materiaal gecombineerd. Resultaat zijn draagbare objecten die balanceren tussen het unieke en het seriële. Het neologisme HUNACTURING vat dit samen: HUMAN (menselijke ingrepen) – NATURE (natuurlijke/dierlijke materialen) – MANUFACTURING (machinaal proces: de lasersnijtechniek).

Tijdens Maker City toont Lore het project 12 Februari 2016 – 12 Februari 2017: 366 DAGEN, 366 BROCHES, 366 DRAGERS.
In februari 2016 werd de abstracte wandinstallatie HOLSTEIN LL 1401 omgevormd tot een 1 jarig interactief project in samenwerking met LECHAPERONunlimited, waarbij het belevingsaspect van de drager centraal staat. HOLSTEIN LL 1401 is een wandobject dat bestaat uit 366 individuele, circulaire en genummerde artefacten (broches) die samen een 'limited edition' vormen. Sinds 12 februari van dit jaar wordt deze abstracte kunstinstallatie geleidelijk getransformeerd tot een heuse HOLSTEIN-familie door elke nieuwe eigenaar van een broche te integreren in onze muur en ons verhaal. Hierdoor wordt elke broche aan zijn vertrouwde context onttrokken, wordt de broche een op zichzelf staand object en krijgt het een nieuwe identiteit die bovendien versterkt wordt door de drager. Na 366 dagen, wordt de HOLSTEIN-familie opnieuw samengebracht tijdens een slot-event waarbij elk uniek fragment en zijn drager een nieuw deel worden van het groter geheel. Gedurende dit 1 jarig project focussen Lore Langendries en LECHAPERONunlimited elke dag op een broche uit de collectie aan de hand van een verhaal, een beeld of een anekdote via social media. En dit gedurende 366 dagen.

Locatie op Maker City
Oude Vismijn
Rekelingestraat 5
9000 Gent
Bedrijfsgegevens: 
Lore Langendries
Lore Langendries
Diestersteenweg 28, b5
3510 Kermt - Hasselt
0494297447

Meer makers op deze locatie

 
Medicatie Coaching
 
 
Open Platform voor Sociale Robots
 
Producent designbeton
 
Kinderkleding
 
Fabrikant tijdelijke overnachtings units
 
Bouwers van 3D printers
 
Productontwikkelaars
 
Producent van dagvers gesneden groenten
 
Time traveler
 
Producent ecologische wasmiddelen
 
Meubeldesigner & Meubelmaker
 
Persoonsbeveiliging
 
Lingerie ontwerpster
 
Biochemisch Ingenieur - Oprichter B4plastics
 
Scenograaf / ontwerper
 
Bio huidverzorgingsproducten
 
Speelgoed designer
 
Guiltfree bakery
 
Meubelontwerper en maker
 
Fietsproducent
 
Slimme energiemeter
 
Eyewear Design
 
Bio-materialen
 
Makerscollectief
 
Kweker van TarweGras en kiemen!
 
Fabrikant tijdelijke overnachtings units
 
Ginmaker
 
Polyesterverwerker
 
 
Meubelbeslag
 
Schrijnwerker
 
Meubelmaker
 
Meubelmaker