Deze website is een initiatief van unizo

ReaGent

ReaGent is een open werk- en leerplaats rond biowetenschappen die werkt rond bio design. Denk aan nieuwe soorten biodegradeerbare bouwmaterialen of zelfs vegetarisch leder gegroeid met bacteriën. ReaGent inspireerde ondertussen tal van professionelen, volwassenen en kinderen tijdens workshops.

Al wie geïnteresseerd is in biowetenschappen, zin heeft om iets te maken of simpelweg plezier wil hebben met biologie als instrument kan bij ReaGent terecht. Je vindt er ondersteuning bij het uitwerken van jouw idee en een netwerk van gelijkgestemden in een gedeeld labo. Er is apparatuur voor allerhande experimenten, gaande van DNA analyse en schimmelkweek tot fermentatie. 

Tijdens Maker City zet ReaGent het groeien van materialen op basis van zwammen en verspilde grondstoffen in de kijker. Dit mycelium (de wortels van een paddenstoel) wordt toegepast en onderzocht door Kristel Peters van Cojak en Elise Elsacker en Winnie Poncelet van Magma Nova. Met gespecialiseerde apparatuur doen ze in het ReaGent labo aan onderzoek om ons materialengebruik te herzien en verduurzamen.

Locatie op Maker City
ReaGent
Brusselsepoortstraat 97
9000 Gent
Bedrijfsgegevens: 
Winnie Poncelet
ReaGent
Brusselsepoortstraat 97
9000 Gent
+32472055976

Meer makers op deze locatie

 
12 internationale makers
 
Outdoor artikelen
 
Schoenontwerper, consultant, spreker
 
Architect - Researcher in Living Materials
 
Stadslabo