Deze website is een initiatief van unizo

studio COJAK

studio COJAK

Kristel Peters is schoenontwerper met meer dan 15 jaar ervaring in de internationale mode-industrie, onder andere bij Dries Van Noten en Bottega Veneta. Tot voor kort was ze verbonden als artistiek onderzoeker aan het KASK/School of Arts van HoGent, waar ze werkte aan de project 'Rethinking High Fashion Shoes'. Met dit onderzoek verkent Kristel verschillende opties voor het maken en ontwerpen van een duurzame schoen. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in de zoektocht naar duurzame manieren van schoenen maken en in nieuwe materialen, met focus op de circulaire economie. Haar werk is een combinatie van vakmanschap, experimenten met bio-materialen en state-of-the-art technologie.

Kristel experimenteert momenteel met zwamvlokken (Mycelium) voor het groeien en het vormgeven van schoenen. Enerzijds groeit ze de schimmel puur om tot een soepel materiaal te komen dat het leer zou kunnen vervangen. anderzijds maakt ze ook composieten die functioneren als zool/hak. Het resultaat 'Growings shoes' werd opgenomen in FUNGAL FUTURES, de eerste tentoonstelling over mushroom based materials.

Tijdens Maker City kan je dit innovatieve proces ontdekken in het atelier van REAGENT. Dat stelt zijn labo ter beschikking zodat Kristel verder kan experimenteren en schimmels kan laten groeien. Kristel toont er het gehele proces, van het maken van substraat in grote hoeveelheden tot het verwerken van mycelium in de mallen. 

Locatie op Maker City
ReaGent
Brusselsepoortstraat 97
9000 Gent
Bedrijfsgegevens: 
Kristel Peters
studio COJAK
Zwijnaardsesteenweg 293
9000 Gent
0473 892 806

Meer makers op deze locatie

 
12 internationale makers
 
Outdoor artikelen
 
Architect - Researcher in Living Materials
 
Bio design
 
Stadslabo