Deze website is een initiatief van unizo

Vivavi

Een Roemeense scenograaf als vader en een Belgische lerares Frans als moeder, was voor Vladimir Ivaneanu de ideale voedingsbodem voor zijn artistieke ontwikkeling. Van zijn vader erfde hij zijn gevoel voor schoonheid en zijn interesse voor het theatrale, van zijn moeder zijn interesse voor de menselijke psychologie. Via zijn opvoeding en door zijn eigen persoonlijkheid is hij steeds geboeid geweest door zowel de theoretische als praktische kant van de artistieke praktijk.

In de identiteit en het werk van Vladimir kan je de interesses voor de kunsthistorische context, het theater en de menselijke psychologie steeds terugvinden. Zijn beelden worden gekenmerkt door een grote gevoeligheid voor het verhaal. Elk werk evoceert een wereld die ons terug meeneemt naar een tijd waarin we gefascineerd werden door  de dieperliggende moraal, de liefelijkheid en tegelijkertijd de wreedheid die er in sprookjes kon schuilen. Vladimir gebruikt daarvoor een barokke, narratieve beeldtaal die getuigt van een grote beheersing van het gebruikte medium.

Op Maker City toont toont Vladimir nieuw grafisch werk, kleine tekeningen en miniaturen in het atelier van Ingrid Adriaenssens. Daarnaast demonstreert hij ook de techniek van de Japanse houtsnede.

Locatie op Maker City
Ingrid Adriaenssens
Kammerstraat 11
9000 Gent
Bedrijfsgegevens: 
Vladimir Ivaneanu
Vivavi
Jacob Van Arteveldestraat 35 F
9050 Gentbrugge
0486/03 05 78

Meer makers op deze locatie