Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen, verandert er een hoop. Je hebt ineens veel meer vrijheid dan toen je nog bij je ouders woonde. Die vrijheid komt echter ook met bepaalde verantwoordelijkheden. Een van deze dingen zijn de verzekeringen die je moet afsluiten. Verzekeringen zorgen er voor dat je niet onverwacht voor heel grote kostenposten komt te staan. Dat is belangrijk want wanneer je nog maar net op jezelf woont, is de kans groot dat je niet heel veel buffer meer hebt. Wij laten je graag zien welke verzekeringen er allemaal zijn en welke je af zou kunnen sluiten. Zo zorg je ervoor dat je niet in de problemen komt wanneer er eens iets gebeurt en kun je er zeker van zijn dat problemen ook snel weer opgelost worden.

 

Een goede woonverzekering

Of je nu huurt of een woning koopt, het is altijd goed om de juiste woonverzekering af te sluiten. Een woonverzekering bestaat uit meerdere varianten. Eenvoudig samengevat kunnen we zeggen dat je een verzekering hebt voor het pand zelf, namelijk de opstalverzekering, en een voor je spullen. Deze tweede variant noemen we de inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is altijd de moeite waard. Het kan namelijk altijd gebeuren dat er schade optreedt aan je eigendommen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lekkage, brand maar ook wanneer er bijvoorbeeld een grote stroomschok door het huis gaat. Zeker in oudere panden ligt er altijd gevaar op de loer en de schade die dan kan ontstaan kan snel oplopen. Heb je geen verzekering, dan kan dit flink in de papieren lopen. Met een verzekering is het slechts een kwestie van even naar je verzekeringsmaatschappij bellen en de opgelopen schade wordt zo snel mogelijk uitbetaald.

 

Een goede zorgverzekering

Als je niet meer bij je ouders woont, moet je ook je eigen zorgverzekering regelen. Een zorgverzekering bestaat uit een verplichte basisverzekering en daarnaast kun je nog aanvullende pakketten kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tandarts, maar je kunt je ook laten verzekeren zodat je mentale gezondheidszorg vergoed krijgt. Wanneer je de kosten van je zorgverzekering niet kunt betalen, kun je ook altijd zorgtoeslag aanvragen. Dit is een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid waardoor je je verzekering goed kunt betalen. Het is namelijk nooit verstandig om op je gezondheid te bezuinigen want dat leidt uiteindelijk alleen maar tot meer kosten.

 

Sluit al je verzekeringen online af

Wanneer je het lastig vindt om het overzicht te bewaren over alle verzekeringen die je kunt en die je moet nemen, is het verstandig om alles bij een en dezelfde verzekeringsmaatschappij af te sluiten. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Univé. Hier kun je zowel je woonverzekeringen regelen, maar ook kun je hier terecht voor je zorgverzekering. Heb je ook nog een auto? Kijk dan ook eens of je hier een goede autoverzekering kunt afsluiten. Door alles bij een partij te regelen, hou je overzicht en bovendien kun je ook nog eens profiteren van mooie pakketkortingen. Ook niet onbelangrijk: je kunt alles eenvoudig online afsluiten.