Je wil nieuwe gordijnen, maar je weet niet welke of waar je op moet letten. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Lees hier alles wat je wil weten over gordijnen en raamdecoratie en vind de perfecte gordijnen.

 

Welk materiaal kies je?

Je kunt natuurlijk gaan voor rolgordijnen, inbetweens, stoffen gordijnen etc. Er zijn ontzettend veel soorten gordijnen. Het is dus belangrijk dat je kijkt waar je de gordijnen wil hebben en welk materiaal daarvoor het best is. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt is het beter als je gordijnen kiest die je makkelijk kunt schoonmaken. Heb je geen kinderen en wil je graag stoffen gordijnen, bekijk dan de verschillende soorten stof en kies één die lang mee gaat en die je makkelijk schoon krijgt.

Welke kleur kies je?

Ook de kleur is natuurlijk erg belangrijk. De kleur van je gordijnen maken deel uit van je interieur, kies dus een kleur die goed bij de rest van de meubelen past. Heb je dus lichte muren en lichte meubels, kies dan niet voor donkere gordijnen. Pas alles op elkaar aan, zodat het één geheel wordt. Er zijn natuurlijk ook verschillende soorten printjes, wil je dus wel wat meer diepte en sfeer in je gordijnen creëren, kies dan voor een subtiele kleur met een printje erin.

Verduistering of luchtdoorlatend

Ook is het belangrijk dat je nadenkt, waar de gordijnen goed voor moeten zijn. Moeten de gordijnen licht doorlatend zijn of juist verduisterend en zijn ze voor de sfeer of juist praktisch. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rolgordijnen met licht doorlatende siergordijnen. Zo zijn de rolgordijnen verduisterend en de licht doorlatende gordijnen voor de sier. Zo kun je nog veel meer combinaties verzinnen en zijn er veel kleuren en patronen mogelijk. Kijk dus waar ze voor moeten dienen en wat je precies mooi vindt.

 

Je kunt gordijnen en raamdecoratie bij verschillende plekken krijgen. Zorg voor goed advies en neem de tijd om goed na te denken over de soort en kleur, zodat je niet de verkeerde keus maakt. Gordijnen zijn namelijk niet goedkoop. Je kunt o.a. terecht bij Gordijnen Groningen voor mooie gordijnen en goed advies.