In de zomer hebben we natuurlijk maar al te graag onze ramen en deuren open. Af en toe een lekker briesje door je huis, het zonlicht door de ramen en natuurlijk het toegankelijk kunnen betreden van je tuin zijn maar een paar van de voordelen. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat wij maar wat graag ons huis opengooien tijdens de zomer.

 

Maar voor alle voordelen, zijn er helaas ook enkele nadelen. Het absoluut grootste nadeel is natuurlijk de binnenkomst van allerlei ongewenst gasten. We praten hier natuurlijk voornamelijk over insecten zoals vliegen en muggen. Deze beestjes kunnen je dag aardig verstoren. Daarom houden we zo ook het liefst buiten. Maar er zijn meerdere dingen die je huis kunnen betreden. Denk bijvoorbeeld aan pollen. Als je last hebt van hooikoorts is dit natuurlijk erg vervelend.

 

Gelukkig zijn er manieren om insecten en pollen buiten te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan shutters en horren. Zie deze blog over horren bijvoorbeeld voor wat meer informatie. Maar de vraag is natuurlijk of shutters en horren wel op jouw deuren en ramen passen. In dit artikel vertellen we je dus op welk type ramen en deuren shutters en horren passen. Heb je meer informatie nodig, zie deze blog over horren.

Op maat gemaakt

We kunnen er heel kort over zijn. Op bijna elk rechthoekig raam kun je gewoon een shutter of hor plaatsen. Heb je gewoon een standaard afmeting deur in je huis, dan kun je waarschijnlijk zelfs nu nog naar de Gamma om een hor te kopen. Hebben jouw deuren een bijzondere afmeting, dan kun je er ook voor kiezen om je hor of shutter op maat te laten maken. Het voordeel is dan dat je shutter of hor perfect aansluit op je raam of deur. Zie deze blog over horren voor meer informatie.

 

Op ronde, ovale of andere bijzondere vormen voor ramen, is het plaatsen van een hor of shutter helaas een stuk moeilijker en ook niet aan te raden.