Het kantoor is de plek waar alle werknemers van de onderneming rustig en goed moeten kunnen werken. Dit wordt beïnvloed door meerdere factoren. Denk hierbij aan de rust op het kantoor, de inrichting van het kantoor en de inrichting van de werkplek. Alle factoren dienen met elkaar in balans te zijn om de juiste werkplek te creëren. Het is hierin belangrijk om te onthouden dat een deel van het kantoormeubilair direct bedoeld is om op te werken, maar een groot deel van het interieur ook is voor niet-werkgerelateerde momenten. In deze blog geven we je enkele tips om het kantoor zo werk-stimulerend mogelijk in te richten. 

Werkgerelateerd kantoormeubilair

Met kantoormeubilair wordt het meubilair bedoeld waar direct op of aan wordt gewerkt. Dit zijn bijvoorbeeld de bureaustoelen in het pand, de bureaus en de computers. Deze meubels dragen allen direct bij aan de werkproductiviteit. Het is daarom erg belangrijk om het kantoor te voorzien van goed kantoormeubilair. Met goed kantoormeubilair wordt meubilair bedoeld dat ergonomisch ontworpen is. Ergonomische kantoormeubelen zijn op zo’n manier ontworpen dat ze het minst belastend zijn voor het menselijk lichaam. Een medewerker kan dus langer en met minder lichamelijke druk op deze meubels werken. Er zijn daarnaast ook factoren die niet direct als meubilair worden gezien, maar wel ontzettend belangrijk zijn voor de werkzaamheden. Denk hierbij aan het verkrijgen van een stabiele internetverbinding op het kantoor.

Niet-werkgerelateerd kantoormeubilair

Het werkgerelateerde kantoormeubilair is ontzettend belangrijk om de productiviteit te waarborgen. Het niet-werkgerelateerde kantoormeubilair is echter misschien wel net zo belangrijk als het gaat om kantoorinrichting. Met niet-werkgerelateerd kantoormeubilair wordt kantoormeubilair bedoeld dat gebruikt wordt in bijvoorbeeld de pauzes. Dit zijn bijvoorbeeld vermaak objecten zoals een pingpongtafel of een dartbord. Hier kunnen medewerkers even het hoofd compleet ergens anders op zetten om vervolgens weer met een frisse blik aan de werkzaamheden te beginnen. Anderzijds dient er ook meubilair te zijn om op te kunnen ontspannen, denk hierbij aan een loungebank of een lounge zitzak. Tussen de werkzaamheden door kunnen de medewerkers even tot rust komen in een gemakkelijk zittend object. Je zakt bijvoorbeeld veel lekkerder weg in een bank of een zitzak, dan in een kantoorstoel!