Nieuwe kozijnen nodig? Grote kans dat het eerste waar je aan denkt kunststof kozijnen zijn. Kunststof is namelijk veruit het meest materiaal voor kozijnen. En hoor je een kozijnenreclame op de radio? Negen van de tien keer gaat dit over kunststof kozijnen. Er is echter een goed, misschien wel beter alternatief: aluminium kozijnen. Dit materiaal heeft namelijk ook vele voordelen. In dit artikel lees je er alles over.

De voordelen van aluminium kozijnen

Een keuze voor kozijnen van aluminium boven kunststof heeft vele voordelen. De eigenschappen van aluminium kozijnen spreken namelijk voor zich:

  • De slanke en moderne uitstraling geeft je woning of kantoorpand een strakke en moderne look, wat tegenwoordig helemaal in is.
  • Aluminium is beresterk materiaal. Zeker als je op zoek bent naar kozijnen voor zeer grote raamoppervlakten is dit materiaal dus erg geschikt.
  • Aluminium kozijnen zijn ook duurzaam, wat tegenwoordig erg belangrijk is. Wist je bijvoorbeeld dat ze ook recyclebaar zijn?
  • Ze zijn daarnaast sterk isolerend en erg veilig.
  • Tot slot zijn ze in vele soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Je kunt er dus iedere gewenste uitstraling mee creëren.

Duurzaamheid voorop

Vandaag de dag is duurzaamheid een erg belangrijk thema in het maatschappelijk debat. Aluminium kozijnen voldoen goed aan de hedendaagse vraag naar meer duurzaamheid. Ze gaan bijvoorbeeld jarenlang mee, waardoor je niet snel nieuwe hoeft te kopen. En daarnaast zijn ze ook nog eens recyclebaar. Ze dragen daarmee bij aan een circulaire economie.

Onderhoud van aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen monteren is een klus die je beter aan de specialist overlaat. De kozijnen onderhouden kun je echter prima zelf. Het mooie van deze kozijnen is namelijk dat ze onderhoudsarm zijn. Je hebt er dus maar weinig omkijken naar. Een paar keer per jaar schoonmaken met lauw water en een mild schoonmaakmiddel is genoeg. Wel is het zo dat als je in de stad woont, je ze vaker moet schoonmaken dan als je op het platteland woont.

Meer weten over aluminium kozijnen? HEPRO is de specialist!