Het Coronavirus is inmiddels een jaar in de wereld en we moeten voor ons eigen bestwil thuisblijven. De lockdown moet je dus zelf spannend houden. Je hebt nu de tijd om aan de slag te gaan met wat doe-het-zelf kleine leuke klusjes voor je eigen geestelijke gezondheid en voor je huis. Het is begrijpelijk dat de leveranciers en doe-het-zelfzaken doorgaans gesloten zijn of beperkt in voorraad en beschikbaarheid en dat je het dus liever overlaat aan een eerste klasse loodgieter. Bovendien wil je niets te moeilijks doen, waarbij je jouw huis en jouzelf in gevaar zou brengen. Daarom is er hier een lijstje van de gemakkelijkste en eenvoudige klusjes die je zelf kunt doen.

  1. Verven

Heb je een oude tafel of stoel die je van plan was weg te gooien? Nu is het de tijd om het te behouden en opnieuw te schilderen. Leg eerst een doek neer om overtollige verf op te vangen – en schuur vervolgens de tafel met een schuursponsje van flexibel schuim of dik schuurpapier.

Als je het eenmaal hebt geschuurd, verzegel je het hout met een primer en laat je het een uur drogen. Verf vervolgens twee lagen in de kleur van jouw keuze. Het opnieuw schilderen van houten meubels is een fantastische manier om verouderde stukken nieuw leven in te blazen en geld te besparen.

  1. Afdichten van voegen in de badkamer

Het afdichtmiddel van het bad vervangen is eenvoudig, hoewel je een patroonpistool nodig hebt. Gebruik eerst een stanleymes om het oude afdichtmiddel te verwijderen, door aan een uiteinde de boven- en onderrand door te snijden voordat je het afdichtmiddel voorzichtig van de muur trekt. Het zou er gemakkelijk uit moeten komen, maar zorg ervoor dat je het overtollige wegschrapt. Vul het bad voordat je het opnieuw afdicht, zodat de openingen tussen bad en tegel het grootst zijn. Vul vervolgens met het patroonpistool de opening in één vloeiende, consistente beweging. Na een dag te hebben laten drogen, is het bad weer gereed.

  1. Hang afbeeldingen op

Het ophangen van foto’s is heel eenvoudig en vereist heel weinig gereedschap, dus het is een geweldige manier om mee te beginnen. Het enige wat je nodig hebt, is een hamer en een spijker. De truc is om precies te weten waar je de spijker gaat plaatsen voordat je de hamer oppakt. Vraag een iemand van het huis om het frame vast te houden waar je het wilt, en markeer lichtjes de bovenrand in het midden. Werk dan naar beneden met een liniaal.

  1. Het behang veranderen

Net als schilderen kan het behangen van een kamer de look en feel veranderen en, hoewel het een langdurig proces kan zijn, is lockdown een ideaal moment om het aan te pakken. Je kan het natuur professioneel laten strippen en opnieuw in richten, maar door het zelf te doen bespaar je veel geld. Hoewel het zelf doen misschien wat langer duurt, kan het toch goed worden gedaan door een amateur met een beetje oefening voor bijna niets.