Een keuken of een ander gedeelte van je huis verbouwen is niet een makkelijke opdracht. Wees er bewust van dat dit niet alleen veel tijd gaat kosten, maar ook veel geld en emotionele belasting. Er worden namelijk veel beslissingen van je gevraagd waar je niet zomaar het antwoord paraat op hebt. Wat krijg je hiervoor terug? Een splinternieuwe keuken waar je trots op mag zijn. Voor dat je hier komt, zijn er dingen waar je rekening mee moet houden. Lees ze hier. 

Waarom je een keuken wilt verbouwen 

Een keuken verbouwen is niet zomaar wat je tussen de drukte van de dag heen doet. Hiervoor zou je idee of plan moeten hebben om je keuken te vernieuwen. Niet alleen zorgt een renovatie van je keuken tot meer gezelligheid en het eigen maken van je huis, ook kan een renovatie leiden tot meer waarde van je huis in het geval je een huis wilt verkopen. Voor vele mensen is een mooie keuken een vereiste in het zoeken naar een nieuwe woning.  Ook komen er steeds nieuwe functionaliteiten op de markt zoals nieuw, duurzaam materiaal of een nieuwe, elektrische kookplaat zoals een inductie kookplaat die veel zuiniger en veiliger is dan een gewone gasplaat. Wat de reden ook is om een renovatie van je keuken te doen, je hebt er altijd wel profijt van. 

Kosten keuken verbouwen 

Een nadeel aan een renovatie van je keuken is voor veel mensen de kosten die het met zich meebrengt. Een keuken verbouwen is namelijk niet zo goedkoop. Wel kan je zelf beslissen hoe hoog de kosten ongeveer zullen zijn door goedkope materialen of apparaten aan te schaven. Een keuken renovatie voor een basis keuken gaat gemiddeld zo’n 1400 euro kosten. Wil je een luxe keuken renovatie met de nieuwste functionaliteiten, dan zal je niet alleen de materialen en apparaten moeten kopen, maar ook de werknemers die deze kunnen plaatsen. Let daarom op de arbeidskosten, want die vallen snel hoog uit.  

Kiezen van juist sloopbedrijf                                                                                                                           Bij het kiezen van een sloopbedrijf kan je rekening houden met bepaalde aandachtspuntjes:  

  • Door al je keuken opdrachten samen te bundelen, zullen veel bedrijven je hierdoor korting geven. 
  • Het is handig om verschillende sloopbedrijven offertes te laten op te stellen om daaruit het juiste sloopbedrijf voor jou uit te kiezen.  
  • Ga na wat je zelf al zou kunnen doen. Misschien kan je materialen tweedehands aanschaffen die vervolgens alleen nog geplaatst moeten worden. 
  • Oude materialen of apparaten kan je proberen te verkopen om zo de kosten van de renovatie te verminderen. 
  • Bekijk de beoordelingen van de sloopbedrijven na op het internet of vraag rond. 
  • Ga niet alleen de sloopbedrijven in je buurt na. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht, kijk ook naar een geschikt sloopbedrijf in Amsterdam of Groningen. Deze kunnen namelijk erg van elkaar verschillen, maar ook goed bevallen.