Op zoek naar een nieuwe vloer? Maar geen idee welke je moet kiezen? De keuze kan namelijk heel moeilijk zijn. Vooral als je nog niet precies weet wat voor vloer je wilt. Het is bij het kiezen in ieder geval belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Benieuwd welke dit zijn? Lees snel verder.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren vallen bij heel veel mensen in de smaak en niet alleen om hun uiterlijk, het hebben van een laminaatvloer brengt namelijk veel gemakken met zich mee. Tegenwoordig ziet een laminaatvloer door de vernieuwende technieken er net zo uit als een echt houten vloer. Het is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Daarnaast zijn deze vloeren betaalbaar, waardoor het voor iedereen mogelijk is om in huis te halen. Met laminaat geniet je ook van de onderhoudsvriendelijkheid, want regelmatig stofzuigen en dweilen is vaak al genoeg. Haal je een laminaatvloer in huis? Dan haal je een vloer in huis met de uitstraling van een echte houten vloer, maar de gemakken van goedkoop laminaat.

PVC vloeren

Een PVC vloer bestaat uit verschillende lagen kunststof, dit geleidt goed waardoor het perfect is in combinatie met vloerverwarming. PVC is gemakkelijk om zelf te leggen door middel van een kliksysteem. De stroken kunnen dan eenvoudig in elkaar geklikt worden. PVC kun je in elke ruimte leggen en is daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

Houten vloeren

Houten vloeren zorgt voor een warme en gezellige uitstraling. Een voordeel van deze vloer is dat krasjes of andere beschadigingen gemakkelijk weggeschuurd kunnen worden. Daarnaast is geen enkele houten vloer hetzelfde, elke vloer is uniek. Hiermee heb je dus een vloer die niemand anders heeft. Houd er wel rekening mee dat hout leeft, dus ze kunnen in de loop van tijd gaan krimpen of juist uitzetten door vocht.

Gietvloeren

Wil jij een echte industriële sfeer creëren in je huis? Kies dan voor een gietvloer. Een gietvloer heeft een beschermende laag, waardoor je een vloeistofdicht oppervlak krijgt. Hierdoor kunnen er geen stofdeeltjes of andere vuiltjes in of naast de vloer terechtkomen. Dit maak de vloer zeer hygiënisch. Door deze laag is de vloer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden.

Bij Prinsvloeren.nl vind je een uitgebreid assortiment laminaatvloeren en PVC vloeren.