Er zijn talloze redenen te bedenken waarom je een nieuwe vloer wilt kopen. Heb je bijvoorbeeld een nieuw huis gekocht en ben je niet blij met de vloer die er nu ligt? Laat je een compleet nieuw huis bouwen waardoor je sowieso een vloer moet aanschaffen? Of wil je de vloer van je huidige woning vervangen door een nieuwe? Wat de reden ook is, een vloer kiezen begint bij het beslissen welke soort vloer je wilt hebben. In dit artikel helpen we je met deze keuze en kijken we naar drie van de meest populaire vloersoorten: laminaat, PVC en parket.

Laminaat: uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

Laminaat is de beste keuze als je een niet al te groot budget hebt. Dit type vloer heeft namelijk een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. En de kwaliteit van het materiaal wordt steeds beter. Veel laminaat is niet van echt hout te onderscheiden en de levensduur van deze vloeren wordt ook steeds langer. Laminaat wordt daarmee dus ook steeds duurzamer.

Daarnaast zijn laminaatvloeren geschikt voor vrijwel iedere ruimte en zijn ze in talloze soorten en maten verkrijgbaar. Bovendien hoef je geen expert te zijn om dit type vloer te leggen. Ook dat scheelt weer in de kosten.

PVC: kwaliteit tegen een realistische prijs

Ben je op zoek naar een kwalitatief wat betere vloer? Dan is een PVC vloer echt wat voor jou. Alles wat laminaat goed doet, doet een PVC vloer net wat beter. Hierbij kun je denken aan de kwaliteit, de uitstraling en de duurzaamheid. Door de hoge kwaliteit is het ook geschikt materiaal voor bijvoorbeeld badkamers of kantoorpanden. Ook een combinatie met vloerverwarming is mogelijk. En net als laminaat is PVC erg gemakkelijk in onderhoud.

Parket: prachtige look en koninklijke kwaliteit

Wil je een vloer die echt wat uitstraalt, ga dan voor een parketvloer. Natuurlijk, deze optie is wel duurder dan laminaat en PVC, maar je krijgt er wel meer voor terug. De karakteristieke en natuurlijke uitstraling van het hout bijvoorbeeld, maar ook de hoge kwaliteit. Daarnaast is een parketvloer een zeer duurzame optie, omdat deze vloer bij goed gebruik echt tientallen jaren mee kan gaan. Bovendien is een combinatie van parket en vloerverwarming tegenwoordig ook niet meer onmogelijk.

Om je definitieve keuze te maken, is het dus belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: ga ik voor een gunstige prijs of voor de allerbeste kwaliteit? Wat het antwoord ook is, het is in elk geval goed om te weten dat je je aan geen van deze drie vloertypen een buil kunt vallen.