Een hoofdkussen is zeer belangrijk voor een goede nachtrust. Wanneer je niet het juiste hoofdkussen hebt, is het moeilijker om in een goede houding in slaap te komen. Wanneer je in een verkeerde houding in slaap valt, kun je weer last krijgen van je nek of je hoofd. Dit is zeer vervelend. Daarom is het altijd verstandig om te kijken naar wat voor een hoofdkussen je hebt. 

Niet temperatuur gevoelig

Een heel erg groot voordeel aan een hoofdkussen van latex, is het feit dat hij niet temperatuur gevoelig is. Dit houdt in dat het niet de temperatuur van je lichaam overneemt. Je blijft dus een zeer koel kussen houden. Een hoofdkussen wat koel blijft, zorgt er weer voor dat je een betere nachtrust krijgt. Wanneer je het te warm hebt ‘s nachts, gaat je nachtrust hier van achteruit. Het is daarom verstandig om je hoofdkussen nooit te warm te laten worden. 

Omdat een hoofdkussen die gemaakt is van latex makkelijker ventileert, is het ook makkelijker om de temperatuur los te laten. Een hoofdkussen wat niet goed ventileert, kan zeer vervelend zijn. Op die manier kan een kussen heel erg warm gaan worden in de zomer. Voordat jij er op gaat liggen heeft het kussen al een bepaalde warmte opgenomen. Dit wordt nog erger als je er op gaat liggen. 

Niet drukgevoelig 

Daarnaast is een latex hoofdkussen niet drukgevoelig. Wanneer je iemand bent die veel draait in bed, kan je kussen ook een heel stuk makkelijker indeuken. Door de druk van jouw hoofd, zal het kussen een heel stuk minder fijn liggen. Het is daarom verstandig om een kussen aan te schaffen die niet drukgevoelig is. Een latex hoofdkussen kan je nek en hoofd goed ondersteunen, omdat het geen drukgevoelig kussen is.

Het kussen is vrij elastisch, wat ervoor zorgt dat het minder druk hoeft op te nemen. Op die manier voorkom je dat je eventueel last krijgt van je nek of hoofd. Dit risico loop je helaas, wanneer een kussen niet elastisch genoeg is. Dat kan ervoor zorgen dat je nek stijf wordt of in een verkeerde positie komt te liggen. Wanneer de druk goed verdeeld is, wordt het een stuk makkelijker om in slaap te gaan komen. Je lichaam kan dan meer rust vinden. Slapen gaat uiteraard om uitrusten, dat is dan ook de reden dat je daar direct naar zal kunnen gaan kijken.