Hout is het perfecte materiaal om zelf creatief mee aan de slag te gaan. Vooral met leuke klus projectjes voor in de tuin kun je je uren vermaken. Om jou te inspireren, hebben wij een aantal gave ideeën op een rijtje gezet. Veel klusplezier!  

Luxe loungebank 

Als je heerlijk wilt ontspannen in de zon, is een loungebank in de achtertuin ideaal. En zelf een loungebank maken van hout van de houthandel Drenthe is natuurlijk extra leuk. Sommige houten loungebanken ogen wat lomp en krakkemikkig, maar dat is helemaal niet nodig. Je kunt jouw loungebank er zelfs heel stijlvol uit laten zien. Kies bij voorkeur voor geschaafd hout of oud grijs steigerhout. Dit zit lekkerder dan fijnbezaagd hout, hierbij heeft u last van splinters en dit voelt ruw aan. 

Container ombouw 

De containers die voorthuis staan zijn voor de meeste mensen een doorn in het oog. Het maken van mooie ombouw voor om de containers is dan ook iets wat steeds meer mensen doen. Naast dat je ervoor zorgt dat je de containers niet meer ziet, zijn er ook andere voordelen aan verbonden. Zo heb je bijvoorbeeld ook geen ongedierte en vieze luchtjes in de tuin. Daarbij is het maken van een ombouw voor de containers vrij gemakkelijk en dus een ideale klus voor de beginnende of hobby doe-het-zelver.

Moestuinbak 

Wat is er nu leuker dan het verbouwen van je eigen groente en fruit? Moestuintjes worden steeds populairder, en dat vinden wij niet gek. Het is namelijk niet alleen leuk en leerzaam, maar ook nog een voordelig en gezond! Je kunt een moestuinbak kopen, maar je kunt er ook zelf een maken van hout. Maak er pootjes onder, zorg ervoor dat er een plank onder komt waar je wat extra spullen in kwijt kunt en je hebt een mooie, stevige moestuinbak. Met goed hout kun je lang plezier hebben van je moestuinbak. Kies daarom voor duurzame houtsoorten die zo min mogelijk bewerkt zijn. 

Buitenkeuken 

Gezellig met familie en vrienden tijdens een warme zomeravond buiten in de tuin eten, met zijn allen rondom een grote tafel. Dat klinkt natuurlijk al geweldig, maar met een eigen buitenkeuken wordt het nog leuker. Je hoeft alleen maar even een bouwtekening te maken, de plek van de buitenkeuken bepalen en hout aan te schaffen. Van een buitenkeuken kun je jarenlang plezier beleven, dus deze klus is zeker iets voor jou!