Ben je op zoek naar een overkapping voor jouw tuin of voor op het terras? Dan kan een pergola zonwering nog wel eens een goede oplossing zijn. Je denkt misschien sneller aan een overkapping of een zonnescherm, maar deze zonwering heeft ook zeker zijn voordelen. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees het hier!  

Wat is een pergola zonwering precies?  

Een pergola zonwering is een soort overkapping met een doek dat strak gezet wordt. Dit doek zorgt ervoor dat fel licht en warmte wordt tegengehouden. Een pergola zonwering kan grote oppervlaktes bestrijken. Maar wat zijn de voordelen precies?  

Subtiel en windvast 

Een pergola overkapping ziet er subtiel uit, maar is wel windvast. Het houdt ook meer wind vast dan een zonnescherm. Met deze zonwering voorkom je daarnaast dat er veel ruimte ingenomen wordt, zoals vaak toch gebeurt bij grote terrasoverkappingen. Dankzij het vouw/schuifsysteem en de subtiele staanders wordt er minder ruimte in beslag genomen. In de zomerdagen zit je op deze manier heerlijk onder een koele overkapping. En wil je toch van het zonnetje genieten? Je kunt de zonwering eenvoudig in en uit rollen. Zo kun je dus altijd kiezen of je in de zon wil zitten of in de schaduw.  

Welke zonwering kan ik kiezen?  

Er zijn twee soorten pergola zonwering: de solidare en de cubola. De solidare pergolazonwering is een kant-en-klare oplossing. Deze is geschikt voor iedereen die graag een veranda wil. Het doek is compleet ingesloten en is daarnaast warmte en lichtwerend. Deze zonwering kun je zien als een soort extra woonkamer.  

De Cubola zonwering dankt zijn naam an het woord cubo. Dit betekent kubus. Deze overkapping is vrijstaand en past goed bij elke tuin. Je kunt deze zowel tegen het huis aanplaatsen als op een vrij terras. Dit is ideaal in de zomer. Ook in de herfst kun je plezier hebben van deze overkapping. Je zit er namelijk lekker droog.  

 

Ben jij al overtuigd van een pergola overkapping? Kijk dan eens bij Kortrijk Zonwering