Heb jij wel eens goed naar je trap gekeken? Een mooi gestylde trap kan een groot verschil maken in de woning. De trap wordt bijna altijd wel gezien door het bezoek en het is ook nog eens een relatief groot deel van je huis. Vaak wordt de trap nog vergeten omdat het duur is en minder relevant. In deze blog lees je hoe je de trap goed kan aanpassen op jouw huis.

Het renoveren van de trap

De trap wordt natuurlijk dagelijks gebruikt, het is daarom belangrijk dat je er aandacht aan besteed ondanks dat de trap vaak vergeten wordt. Een trap renoveren is erg kostbaar maar is het geld allemaal waard. De traprenovaties zijn tegenwoordig zo geoptimaliseerd dat het geen tijdrovende klus meer is, dat was het vroeger wel. Het aanbrengen van overzetredes is een vele male goedkopere optie maar zorgt wel voor een volledig nieuwe stijl. Door de nieuwe overzetredes aan te brengen hoef je niks meer te schuren en te verven. Bij de meeste aanbieders worden de overzetredes gemaakt van geluiddempend materiaal en beschikken ze over een antislip laag. Vaak is een trap binnen 2 tot 3 dagen gelegd.

Keuzes

Als je hal waar de trap in staat niet veel ruimte heeft en daarnaast nog weinig lichtinval is de kleurkeuze ontzettend belangrijk. Lichte kleuren zorgen ervoor dat het ruimtelijker oogt. Net als bij vloeren kan je bij trappen ook kiezen voor laminaat, PVC of hout. Daarnaast kan je natuurlijk kiezen tussen ontzettend veel verschillende kleuren. Toevoegingen die het verschil kunnen maken zijn; trapverlichting of een stijlvolle trapleuning.

Ruimtes benutten

Onder de trap is vaak nog genoeg ruimte waar te weinig mee wordt gedaan. Door een trappenkast op maat te maken creëer je opbergruimte die handig kan zijn. Daar kan je makkelijk veel schoenen in opbergen of speeltjes voor de hond.

Kortom, een trap renoveren brengt veel voordelen met zich mee. Het renoveren hoeft echt niet duur te zijn door de nieuwe methodes voor de rennovaties. Kijk goed naar de verschillende materiaalsoorten wat bij jou past en dan zal je lang genieten van je trap.