Alleen op een plek die echt van jou is, voel je jij thuis. Om die reden doe jij er dan ook alles aan om jouw omgeving aan jouw smaak aan te passen.

Je zou denken dat dit niet zo belangrijk is, maar dat is het wel. Uiteraard verschilt dit per persoon. Voor de ene mens is de directe leefomgeving belangrijker dan voor de ander. De ene persoon is heel netjes en voelt zich thuis in een opgeruimd huis. De ander voelt zich weer meer relaxed in een huis waarin je kan zien dat er geleefd wordt.

Als je je huis thuis gezellig wilt maken, moet je de tijd nemen om het in te richten. Je moet ook het interieur mooi en comfortabel houden. Een plek te creëren waarin jij je helemaal gelukkig en welkom voelt. En je bovendien jezelf mag zijn.

Wees er alvast op voorbereid dat je wellicht de boel wat vaker dan eens om gaat gooien. Je bent immers niet meer exact dezelfde persoon als twee jaar geleden, met dezelfde wensen. Er is echter nooit iets mis met een metamorfose van je woning in de mate die jij nodig acht. Of je nu alleen een paar meubels op een andere plek zet of een volledige renovatie aan gaat. Allemaal zaken die je gewoon lekker zelf kunt beslissen. Denk wel altijd eerst even aan je beschikbare budget voordat je de plannen maakt.

 Wil je toch je hele woonkamer helemaal omgooien en heb je geen dikke bankrekening? Spaar er dan gewoon lekker voor!

 Tuin

We hebben nu een goede indruk van hoe je het binnenshuis aan zou kunnen pakken. Heb je ook flink wat erf buiten waarop jij zo’n beetje kunt doen en laten wat je wilt – oftewel een tuin? Dan pas je die natuurlijk ook volledig aan aan jouw wensen! Is de boel een beetje overwoekerd met onkruid? Maak het eerst weer een beetje netjes. Je tuin lijkt vervolgens weer op een tuin in plaats van een oerwoud. Bedenk vervolgens goed wat je met je tuin wilt. Moestuin, gazon of juist een terras? Maak bijvoorbeeld een tekening van je nieuwe indeling.

Is de indeling van je tuin gereed? Bepaal dan welke tuinmeubelen je graag wilt. Denk goed na over wat voor soort tuinmeubelen je wilt. Ben jij team-picknicktafel of team-loungeset? Uiteraard moet je wel eerst je terrastegels op z’n plek hebben liggen. Een vlonder is een heel mooi alternatief in plaats van een terras. Zeker omdat er een worteldoek onder ligt die onkruid tegengaat.

Vervolgens kun je gaan bepalen wat je aan planten in de tuin wilt. Ga je voor veel kleuren of hou je het lekker bij groen? Hou je het bij bodembedekkers of ga je meer de lucht in? Of je nu fel zonlicht of wat schaduw wilt, het is belangrijk om een plant te kiezen die het goed doet in je tuin. We raden je wel aan om met welke klus aan je tuin ook te beginnen zodra het weer ietsje aangenamer wordt, maar ver voordat de zomer aanvangt. Wanneer het hartje zomer is en de mussen van het dak vallen, wil je uiteraard dat het klaar is en je lekker in je nieuwe tuin kunt ontspannen. Jouw droomwoning maak je helemaal compleet met steigerplanken voor de tuin!