Wanneer je de muren van de woonkamer, slaapkamer of keuken wilt gebruiken om meer ruimte te creëren, kun je een wandplank gebruiken. Maar alleen een plank aan de muur is ook zo saai. Wat kun je doen met een wandplank om het interessant, mooi en nuttig te maken?

Wandplank gebruiken als boekenkast

Als je veel boeken in huis hebt, maar niet meer de ruimte hebt om ze kwijt te kunnen, is een wandplank een prima oplossing. Daarmee zet je bovendien je favorite boeken in het zicht. Een prima manier om een wandplank in te zetten als conversation piece, en om je boeken in stijl op te bergen.
Maak bijvoorbeeld boekenplanken boven de deur of op een wandplank. Kies voor houten wandplanken, of planken in een stijlvolle witte kleur. Het is de perfecte vervanger voor de saaie, statige boekenkast.

Meer groen in huis

Nee, we bedoelen niet dat je een groene wandplank moet kopen of deze groen moet verven, maar wat je ermee kunt doen. Zet wat groen op de wandplank. Plantjes en bloemen zorgen ervoor dat je huis helemaal opfleurt. Bovendien zorgt het voor rust en een schonere lucht in huis.
Met planten in huis krijg je direct een veel huiselijkere sfeer. Wanneer je kiest voor een houten of eiken plank, komt de plank echt naar voren. Stem de plank af op de soort planten en bloemen die je al hebt, of die je nog kiest. Kies voor een plank die ook past bij de kleur van de muur.

Ruimte in de keuken

De keuken is altijd tricky: waar moet je met al die flessen en potjes heen? Tijdens het koken kan je al snel in een behoorlijke chaos terechtkomen. Een wandplank hout kan daar een oplossing voor bieden. Zet de belangrijkste dingen in het zicht, zodat je ze snel kunt pakken. Dat maakt het koken een stuk leuker en makkelijker.

Tip: industriële plankdragers

Wanneer je behoorlijk wat gewicht op de wandplank wilt zetten, is het een goed idee industriële plankdragers te gebruiken. Dit zijn dragers die wel wat gewicht aankunnen en ook wel tegen een stootje kunnen. Bovendien staat het netjes in elke kamer. Zoals je ziet zijn wandplanken een prima manier om meer ruimte in huis te krijgen. Je zorgt voor meer orde en consistentie in huis. Een hele fijne manier om het huis op te ruimen. Want een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.